Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2020
14
Jul
12:00 – 16:00
 

Presentatie van de eerste resultaten binnen Values for Survival, het publieke onderzoeksprogramma van Who is We?, de Nederlandse bijdrage aan de 17e Architectuur Biënnale van Venetië.

2020
21
Mei
19:30 – 20:30
Het Nieuwe Instituut Online

Op donderdag 21 mei, de oorspronkelijk geplande datum voor de opening van het Nederlandse paviljoen in Venetië, nodigen we je uit voor een alternatieve preview van de Nederlandse bijdrage aan La Biennale Architecttura, getiteld Who is We?

2020
26
Mrt

Meerstemmige Steden staat in het teken van de toekomst van de stad en de noodzaak om fundamenteel anders over de waarden achter stadsontwikkeling te denken. Het oorspronkelijke geplande symposium vervalt ten gevolge van de tijdelijke sluiting van Het Nieuwe Instituut en vindt plaats in de vorm van een online gesprek. Het is mogelijk om deel te nemen als toehoorder aan het gesprek via zoom. 

2020
21
Feb

Als onderdeel van de workshop Zoönomic Futures zal de Zweedse crossmediale kunstenaar en onderzoeker Janna Holmstedt praten over Multispecies Communication. Nadien delen Anna van Leeuwen en Klaas Kuitenbrouwer hierover gedachten met haar. Het evenement begint om 17.00 uur. 

2020
21
Feb
13:30 – 17:00
 

Zoönomic Futures is een immersieve training gericht op het ontwikkelen van een praktische ethiek voor een samenleving waarin de mens niet langer centraal staat. De training speelt zich af in de context van een veertig jaar in de toekomst geëxtrapoleerd zoöpconcept.

Guus Beumer, artistiek directeur Het Nieuwe Instituut
Francien van Westrenen, Hoofd Agentschap, Het Nieuwe Instituut
Afaina de Jong, architect en kunstenaar; Debra Solomon, onderzoeker en kunstenaar
Richard Niessen
Eric Roelen
Caroline Nevejan (Chief Science Officer Gemeente Amsterdam), Klaas Kuitenbrouwer, senior onderzoeker, Het Nieuwe Instituut